You seem to be using an unsupported browser..
Outdated browsers can expose your computer to security risks. To get the best experience using our site, you’ll need to upgrade to a newer browser..

Keyless autoverhuur: ook een opportuniteit voor uw bedrijf?

De autohuurders hebben steeds hogere verwachtingen van het verhuurproces. Zo wensen ze maximale flexibiliteit, met een excellente service de klok rond én een minimum aan administratieve rompslomp. ProPlanner speelt handig in op deze trend en kan uw verhuurbedrijf bijstaan om van autoverhuur een volledig digitale ervaring te maken.

Carsharing-app: verhuren zonder tussenkomst

Met onze Carsharing-app rollen we voor uw eindklant een volledig digitale ervaring uit:

  • Met de smartphone scant de klant de QR-code die op de voertuigen is aangebracht. Hierdoor opent de download van de app.
     
  • Eenmaal in de app kan de huurder een persoonlijke ID aanmaken. Hij of zij maakt een foto van rijbewijs en eID en deze documenten worden automatisch ingelezen. Onze app keurt deze nieuwe account zonder wachttijd goed en het gewenste voertuig kan meteen gereserveerd worden.
     
  • De betaling gebeurt met een betaalapp naar keuze en de klant is klaar om te vertrekken, want via de app kan de wagen ook meteen ontgrendeld worden. Er is dus geen fysieke sleutel meer vereist.
     
  • De klant krijgt voor vertrek nog een overzicht van de bestaande schade en kan er eventueel extra aan toevoegen.
     

Op het einde van de huurperiode brengt de klant de auto terug naar de dichtstbijzijnde parking en kan het voertuig achtergelaten worden zonder tussenkomst van een medewerker. Onze app registreert automatisch kilometerstand, tankinhoud en batterijniveau.

Keyless technologie

Wenst u deze digitale ervaring ook aan uw klanten aan te bieden? Voor deze technologie werkt de fleet software van ProPlanner samen met de hardware van Continental Automotive Key as a Service (KaaS). Deze revolutionaire hardware is ook gekend onder de naam OTA Keys.

De naadloze integratie van ProPlanner met deze hardware maakt carsharing met virtuele sleutels kinderspel. Een extra troef is dat de hardware mits enige handigheid ook makkelijk zelf in te bouwen is in het voertuig. Dit spaart tijd en kosten. Bovendien zorgt het partnership voor interessante hardware prijzen voor u als klant.
 

 

Troeven voor car dealers en autoverhuurbedrijven?

Deze keyless (r)evolutie is een grote opportuniteit voor iedere autodealer en elk verhuurbedrijf:

  • Een parking volstaat om een nieuwe vestiging te openen. Zo brengt u uw aanbod dichtbij de klant en kan u geografisch uitbreiden zonder al te grote investeringskosten.
     
  • Voor het verhuurproces zelf zijn geen medewerkers vereist, wat een gunstige invloed heeft op de loonkost.

    Uiteraard kan niet alles zonder medewerkers verlopen. Zo voorziet u best een helpdesk, al dan niet centraal georganiseerd. En de wagens hebben periodiek een check-up en poetsbeurt nodig. Dit kunt u oplossen met een mobiele ploeg die over uw verschillende vestigingen heen werkt.

     
  • Ook op uw bemande vestigingen kan u extra meerwaarde bieden. Klanten zijn niet langer gebonden aan uw openingsuren, maar door de digitalisering spaart u ook tijd uit aan de balie.
     
  • En waarom zou u als autodealerbedrijf uw stilstaande vervangwagens niet verhuren tijdens het weekend? Zo zet u meteen een stap in de richting van de toekomst die voor autodealerbedrijven voorspeld wordt.

 

 

Ga samen met ProPlanner ook voor digitaal!

ProPlanner van softwarebedrijf Jumik maakt met de ontwikkeling van deze carshare-app zijn naam waar als vooruitstrevende en toonaangevende fleet software. Wij zijn momenteel de enige die een volledig operationele verhuurapplicatie aanbieden inclusief carsharing-app.

1 software die alles kan dus!